Duurzaamheid

Duurzaamheid en Milieu

Masije vind duurzaamheid erg belangrijk. Wij proberen daar dan ook zoveel mogelijk rekening mee te houden. In de winkel gebruiken wij als dat mogelijk is spaarlampen of ledverlichting. Waar dat niet mogelijk is beperken wij het gebruik van licht.

Ons winkelpand is goed geïsoleerd om de warmte zowel `s winters binnen te houden als `s zomers buiten te houden. Hierdoor kunnen wij de verwarming laag houden en hebben wij in de zomer geen airco nodig.

In onze branche wordt heel veel gebruik gemaakt van verpakkingen. Bij het uitpakken van binnengekomen spullen scheiden wij het afval in twee stromen; plastic en karton/papier. Al ons oud-papier komt ten goede aan de scholen in Joure die oud-papier inzamelen. Het plastic voeren wij af in de restafvalcontainer, wat door nascheiding bij Omrin volledig gerecycled wordt.

Bij het inpakken maken wij gebruik van pakzijde van gerecycled papier, bleekvrij inpakpapier, jute touw en papieren tasjes. Overigens vragen wij onze klanten altijd of er een tasje nodig is; zo worden een hoop tassen bespaard.

Sponsoring

Wij worden bijna dagelijks benaderd met sponsorvragen. Helaas kunnen we hier niet altijd op ingaan. Wij sponsoren in de regel nooit geld, maar in de vorm van producten. De producten kunnen worden ingezet om te verloten, als prijzen te gebruiken voor spellen of wedstrijden, maar mogen niet gewoon worden verkocht.

Daarnaast sponsoren wij voornamelijk doelen in twee thema`s die voor ons van grote invloed zijn: kanker en kinderen.